• 2;A kép elszínezése

  A kép elszínezése.

  Nem feltétlenül vanszükség arra hogy filterekkel teletömjük a programot.A beépített effektek itt is megteszik,csakúgy mint a PSP-ben.

  1;Elsőnek nyissuk meg a képet a prgramban a File-Open-re kattintva.

  2;A kép elszínezése


  2;Keressétek meg a baloldali ikonok közül a kezet a mutató újjal,és kattintsatok rá.Most állítsátok be,felül a "Strenght" legyen 18%.A kéz mellett a méretét lehet beállítani,ez általában a kép méretétől függ.Nézzétek meg hogy a kép,amit megnyitottatok mekkora,és ha a felső sorban 50% látszik,akkor a Smudge Tool méretét 16-ra állítsátok be.

  2;A kép elszínezése


  3;A képet most nagyítsátok ki,amit lehet felül állítani 100%-ra de lehet a View-Zoom in -l állítani.Ezután már csak az ujjal átsímítjátok a képen a nő arcát.

  2;A kép elszínezése

  Ha nagyobb foltot találtok,akkor a baloldali ikonk közül válasszátok ki a "Spot Healing Brush Tool"ikonját.Ezzel kattintsatok oda ahol a folt vagy hiba található.Természetesen,ha látszik,akkor a dekoltázsát,a karját és a nyakát is át kell simítani.

  4;Most jön a színezés:Image-Adjusments-Color Balance-ra kell kattintani és így beállítani:

  2;A kép elszínezése

  Da,ha más színt szeretnétek kihozni,akkor természetesen változik a beállítás.Természetesen minden képnél változik a beállítás,attól függően hogy ki milyen képet nyit meg a programban.
  5;Most duplázzuk meg a képet a Layer-Duplicate Layer segítségével.
  Kattintsunk a "Quick Selection Tool-ra és óvatosan jelöljük ki a szemet vele.Ha elsőre nem sikerül jól,akkor könnyedén vissza tudtok lépni az Edit-Undo-val,vagy ha többet akartok visszalépni,akkor az Edit-Step Backward-al még lehet tovább visszalépni.
  jön a Selection-Inverse,majd alul kattintsunk,erre az ikonra:

  2;A kép elszínezése


  Láthatjátok a szemre rögtön rákerül egy úgynevezett Quick maszk,de a kijelölés eltűnik.
  Most a Layer táblázatnál az Opaticyt állítgassátok olyanra ami szerintetek a legjobb és legszebb eredményt adja.Ha valamelyik beállítás nem tetszik vissza lehet lépni.Előtte azonba a kiválasztást állítsátok vissza a Select-Reselect-el.Majd az Inverse jön.
  Ezután már csak a kijelölést kell a Select-Deselect-el eltüntetni,majd katt az alsó kis Quick mask ikonra és eltünik a maszk is.
  Amennyiben szeretnétek tovább állítani a színeket a képen,akkor
  6;Jön egy Layer-New Layer rá.
  Én most csak a száját színeztem át,de lejóhet az arcát is színezni.:

  2;A kép elszínezése

  Természetesen minden átszínezés új rétegen menjen végbe.Ha az arcára tesztek egy kis pírt,akkor utána a Filter-Blur-Gaussian Blur-al kell elmosni és ha szeretnétek akkor a Smudge Tool-al is rá lehet segíteni.
  Lehet tovább színezni,de most a világos területeket emeljétek ki,és azt is majd mossátok el a Filter-Blur-Gaussian Blur segítségével.
  Végezetül vonjátok össze a rétegeket a Layer-Merge Visible-val és lehet menteni.

  Eredeti és az új:

  2;A kép elszínezése2;A kép elszínezése