• 3D képek

  3D képek

   Manipulation 3D

  A lecke első része.

  Ezzel a technikával olyan képeket készíthetünk,amelynek a hatása 3D-s.

  1;Elsőnek nyissunk egy Backgroundot(alapot).Ezt az alapot a Pick Tool segítségével kisebbre vesszük.A Pick Tool beállítása ilyen:

  3D képek

  3D a
  Elsőnek a Pick Tool segítségével a közepén található kis kockára kattintva húzzuk le a képet kb. a feléig az alapnak.
  2;Utána a jobb vagy baloldali kis kockára kattintva,és a gépeteken lévő bal alsó sarokban lévő legelső billentyűt tartsuk lenyomva(ctrl) húzzuk a kép közepe felé a sarkot.Ha úgy látjátok,hogy még túl magas a képetek,akkor ismét a középső kis kockára kattintva még jobban húzzuk le.

  3D képek

  3D képek

  3D képek


  3;Most jön egy réteg rá,New Raster Layer,majd a Layer-Arrange-Move Up-ra kattintva az alap mögé tesszük a réteget.Lehet másképpen is,úgy hogy a Layer táblázatban a rétegre kattintva lejjebb húzzuk az alap alá.

  3D képek


  4;Ezután jön a következő background,amit az Image-Copy-val lemásolunk,majd a készülő képünkhöz menve az Image-Paste-Paste Into Selectionnal bemásoljuk a kijelölt rétegbe.

  3D képek


  (Azoknak akik a képet a Filtrében szeretnék elkészíteni,ajánlom az Effects-Andromeda-Perspective effektet.Őnekik eleve dupla Transzparens alappal ajánlatos kezdeni.)
  5;Szedjétek le a kijelölést,majd a Varázspálcára kattintva a felső rétegre az első alap mellé kattintva,jelöljük ki a képet.Majd a Selections-Invert-el fordítsuk meg a kijelölést.
  6;Ezután jön a Select-Selectons Borders-10 és ezzel a lépéssel egy 10 pixeles keretet adunk az első alapnak.Jön egy réteg rá és most a Bödönre kattintva kitöltjük ezt a kijelölést egy színnel.(Én fehérrel töltöttem ki.)Utána jön az Effects3D-Inner Bevel:

  3D képek


  7;Szedjük le a kijelölést,majd a Varázspálcával kattintsunk a domborított keret közepébe.A Cotout effektre kattintsunk,majd végül szedjük le a kijelölést.

  3D képek

  Most pedig vonjuk össze a keret és az egyes számú Background rétegét,és adunk egy kis árnyékot neki a Dropp Shadow-al.

  3D képek


  8;Most pedig jönnek a legfontosabb lépések:A png képet másoljuk le,majd a Paste as New Layer-el az első Background-ra helyezzük.

  3D képek

  A Pick Tool-al kisebbre vesszük és oda igazítjuk ahol a legjobb.Utána adjunk egy kis árnyékot neki a Dropp Shadow-al,az előző beállítással.
  9;Most ezt a Splash effektet illesszük a hajó orra elé.Utána a Sirályok képe jön,másoljuk le,majd a paste as New Layer-el helyezzük rá a képre és a Dropp Shadow-al adjunk neki árnyékot.Ezután jön az alak png képe rá,árnyékot adunk neki.

  3D képek


  10;Kattintsunk a kettes számú Backgroundra és jön a VDL Adrenaline-Snowflakes effekt erre az alapra.

  3D képek


  11;Most legfelülre jön a New Raster Layer és erre jön ismét a Snowflakes effekt,ugyanazokkal a beállításokkal.Ezután fogjuk a Radir ezközt az alanti beállításokkal,és az egyes számú backroundról töröljük a hópelyheket.

  3D képek

  3D képek

  3D képek  Vonjuk össze a rétegeket írjuk alá a nevünket és lehet menteni.

  Még látványosabb hatást érhetünk el,ha a ,második számú background elmarad és nem kerül rá a Snowflakes effekt.Mentsük png képként.

   

  3D képek

  A következő képet ugyanúgy kezdjük el mint a másikat,csak most nem kifelé állnak az alsó képből a png-k,hanem befelé folyik a vízesés!
  1;Tehát:az alsó képet ugyanúgy készítjük el mint az előző képnél.
  2;Most jön a hátsó,álló kép,de mielőtt bemásoljuk a megfelelő kijelölésbe,előtte a lasszóval rajzoljuk körbe a vízesés egy darabját:

  3D képek

  3D képek

  Így kell kinéznie.Most jön a másolás az Edit-Copy-val.Majd  Edit-Paste as New Layer-el egy új képet hozunk létre.

  3D képek


  3;Most vissza az előző képre,szedjük le a kijelölést és másoljuk le a képet,majd a kijelölt alsó részbe másoljuk be a képünket.
  4;Most azt a képet másoljuk le,amit a vízesésből kivágtunk,majd egy új rétegre másoljuk a Paste a s New Layerrel.Beigazítjuk a helyére.

  3D képek

  Amennyiben túl halvány lenne,duplázzuk meg a réteget.Ezt vonjuk össze a Merge down-al.
  5;Ezután jönnek a kiválogatott png madár képek,amiket úgy helyezünk el,hogy fokozzuk a 3D hatást.Mindegyiknek adjunk árnyékot,és mindegyiket új rétegre helyezzük,és így oda tologatjuk,ahová tetszik,vagy jobban passzol.Persze nem kötelező madarakat tenni rá,lehet bármi más képet berakni,a lényeg hogy a képhez passzoljon.

  3D képek  Vonjuk össze a rétegeket,majd írjuk alá és kész a második 3d-s kép is.

  A következő lecke arról szól,hogy a Nature Illusionnal hogyan lehet animálni,egészen különlegesen.
  Megcsinálhatjuk ezt a most készített képünket,de csinálhatunk egy egésze újat is hozzá.
  Ha ezt a képet akarjuk megcsinálni,akkor a madarakat le kell szedni róla,hogy ne zavarjon be.

  3D képek