• Animation Shop-Underwater

  Az Animation Shop-ot eddig,mint csak a PSP-ben elkészült képek animálásának a kisegítőjeként alkalmaztuk.Pedig az Animation Shop-ban is vannak effektek,amiket érdemes kipróbálni.

  Elsőnek az Underwater effektel foglakozok.

  Animation Shop-Underwater

  1;Nyissuk meg a képet az Animation Shop-ban.Keressük meg az Effects-Insert Image Effects-et.Itt a megjelenő táblázatban elsőnek a lenyílóból válasszuk ki az Underwater feliratot.

  Utána a következő beállításokat alkalmazzuk:

  Animation Shop-Underwater

  A legfelső bal oldali részen a pont az Animation Frame mellett legyen.A szín kocka fehét legyen.Középen egy pipát rakjunk a"Run effect in reverse direction" mellé.Baloldalt legalul az Effect lenght:2-re legyen beállítva;a Frames per second:5 legyen.

  2;A következő lépésként kattintsunk a lenyíló alatti Customize feliratra.Megjelenik egy újabb táblázat.

  Animation Shop-Underwater

  Itt a baloldali rászben a pont a felső feliratok közül a középső mellett legyen.(Ha az alsó mellett van a pont,akkor a képen nemcsak a hullámzás visszfényét lehet látni,hanem a torzítást is.ha a felsőben van a pont akkor csak a torzítás látszik.)

  3;Alatta a Sunlight intesity 20-ra legyen állítva,míg a Water Depht 13-ra legyen beállítva. 4;Jobb oldalon van egy üres kocka és közepén van egy pont.Kattanjatok erre a pontra és kezdjétek el a vonalakat húzni a közepétől kifele a négyzet széle felé.Jobban jártok ha ezt a beállítási képet lemásoljátok a jobb klikkel,majd megjelenititek az Animation Shop-ban a Paste as New Animation segítségével és a lehető legpontosabban másolhátok le a jobb oldali négyzetben lévő vonalak irányát,és hosszát,valamint számát. Nem baj,ha nem a legpontosabb.A kis dobozokban a számokat nem kell állítgatni.A lényeg a négyszög vonalainak a beállítása!!!!!!

  Animation Shop-Underwater

  5;Ha kész,akkor okézzátok le,majd a legelső táblázatnál várjátok meg míg a a Rendering Frames felirat melletti kis vonalak végeznek és akkor utána lehet leokézni ezt a részt is.Ki lehet próbálni. 6;Amikor próbáljátok,akkor lehet látni,hogy ugrálni fog az animáció,de ezen könnyű segíteni,csak a legeslegutolsó képet kell törölni az animációból,mert ezen nincs rajta az effekt. Egy jó tanács!:lehetőleg elég egy kisméretű kép,mert több megás lehet a végeredmény ha a kép közepes vagy nagyméretű!!!!

  Animation Shop-Underwater