• Balls and Bubbles

  Balls and Bubbles

   

   

  Na!Ezzel az effekttel remekül eljátszadoztam!Ugyanis olyan sok féle megoldása lehetséges hogy azt megszámolni sem lehet.Egy párat közre adok.

  1;Nyissatok egy 800x600 pixeles transzparens alapot,és a Selection All-al jelöljétek ki.Utána ebbe a kijelölésbe a Paste Into Selectionnal másoljatok be bármiféle képet,backgroundot,gradientet stb...
  Most jön a Filters Unlimited-FFG V-Ommadawn és így állítsátok be:

  Balls and Bubbles


  2;Ha kész,akkor jön az Effects-Artistic Effects-Balls and Bubbles effekt.Kattintsatok rá és így állítsátok be:

  Balls and Bubbles


  Miután az utolsó fülecskét is beállítottátok,kattintsátok rá az alapra,majd keressetek egy szép png képet rá.
  3;Ezután a Layer-Duplicate jön az alapra,azaz duplázzátok meg.Majd a Layers-Load Save Mask-Load Mask From Disk segítségével ezt a maszkot tegyétek rá.

  Balls and Bubbles

  Mikor megvan,akkor a Merge-Group-al vonjátok össze a maszk rétegét.
  4;Utána következik a Filter Unlimited-Disortion Filter-Cracked effekt és az Intensity-t állítsátok 153 vagy egy cseppet lehet még magasabb ez az érték.
  Amint látjátok az alapotokra így rákerült ez az érdekes minta.

  Balls and Bubbles

  Ha így nem tetszik,akkor lehet még egyszer rátenni az Effcts-Artistic Effects-Balls and Bubbles effektet,de csak le kell okézni.
  Vonjátok össze a réteget és írjátok alá,majd lehet menteni.

  Most pedig egy kis segtség!!
    A "Shape" fülecskénél lehet álítani hogy mennyi legyen a gömbök száma,nagysága és hogy többféle nagyságban szerepeljenek a képen a gömbök.

  Balls and Bubbles


  A "Surface"fülecske alatt a gömbök átlátszóságát lehet állítani(Opacity),alatta a minta nagyságát, és még lejebb a fényességét lehet állítani.Ha az Opaticy-t lejebb veszítek akkort átlátszó lesz a gömbötök.

  Balls and Bubbles


  A kis minta négyzetekben lehet kiválasztani hogy milyen mintájú és színű lehgyen a gömb.Ha kevés a minta a kis kockákban,akkor lehet behozni ha a felső sarokban a kis négyzetre kattintva és a szokásos módon A My PSP mappából a Texture -re kattintasz.De egyesével is hozhatsz be szép alapokat ide ha a mappáidban keresgélsz.Bár meg kell jegyeznem ez utóbbi  nagyon macerás.

  Balls and Bubbles

  Balls and Bubbles


  Az "illumination"fülecskénél a fény helyét állíthatjátok be.Az Add gombra kattintva új helyet állíthatsz be,és ezt a program megjegyzi.A Remove feliratú gomb törli az utolsó beállítástr és az előző beállításra ugrik vissza.

  Balls and Bubbles

  Balls and Bubbles