• Első lépések

       

  Első lépések

   

        Meg van a PSP-d!Ott van az asztalon,vagy még a Start menüben is ott van.

   Ne akarj rögtön olyan képeket készíteni,mint azok,akik már évek óta csinálják,mert nem fog sikerülni elsőre és bosszankodni fogsz,de az is előfordulhat hogy csalódott leszel és többet nem akarsz képet készíteni.Kár lenne,mert mindenkinek van hozzá tehetsége.Én is így kezdtem és még sokan mások is.

     Nyisd meg és kezdjük,a legegyszerűbb dolgokkal.A FILE-OPEN-el vagy az ikonok közül a kis fehér lapra,a legelső ikon-ra kattintva nyiss meg egy alapot.

  Mérete 300x300 pixel.A WIDTH-300,a HEIGHT-300.

    Mellette egy lenyíló menüben,ami az UNITS nevet viseli,állítsd be,hogy pixel.Mindig a pixel legyen beállítva,mert nekünk csak arra van szügségünk.A RASTER BACKROUND-nál legyen a pont,és Color deppht:-16 millions color(24bit)legyen.

      Alatta egy kockában a színt állíthatod be.Fekete, fehér vagy más.Ott van alatta a Transparent kiírás,ami mellé ha berakod a pipát,akkor átlászó lesz az alapod,azaz Transparens,ha meg kiveszed a pipát akkor olyan színű amilyent akarsz.

        A színét most úgy tudod változtatni,hogy a Transzparens felirat mellől vedd ki a pipát,és kattints rá a kockára.Előjön egy táblázat (a MATERIALS),és abban állíthatod a színeket,a Colorsnál,de ha mást akarsz,akkor a Gradientnél a metál színek (Színátmenet)közül válogathatsz,és ha a Patternst választod,akkor különböző minták jönnek elő.

       Ha kiválasztottad a színt,akkor okézd le,alul.Megvan az alapod színe!Most ezt is okézd le,és magjelenik az alap,az általad választott színnel.

    Földobjuk valamivel?Dobjuk!Vegyük a Tubust és használjuk.A Tubus helye:bal oldalon egy sorban egymás alá helyezett ikonokat találhatsz!Alulról a 6. a Picture Tube Tool,azaz Tubus.

      Ha rákattansz,akkor a felső menüsor alsó felén megjelenik a Tubus doboz lenyíló menüje és kiválasztasz ebből valamit,rákattintasz vele az alapodra és kész egy kép!

    Hogy még nincs a tubus menüjében szinte semmi,sebaj,van számtalan olyan oldal,amiket felkereshetsz és találsz tube képeket. Például : ITT

      Amikor megvagy,akkor mentsd el a képedet,egy megfelelő mappába.

      A mentés a következő.Kattints a FILE menü-re,a kenyíló menüsorból válaszd ki a SAVE AS-t és amikor megjelenik egy tábla,abban a szintén lenyíló menüt keresd és amikor megvan állítsd jpeg-re.

     A képedet ugyanis jpeg-ként kell elmenteni.Adj nevet neki,azaz címet.Kattints a mentés gombra,majd a felugró kiírásban az igenre és már benne is van a megfelelő mappában.Látod az én képem ilyen lett!

  Első lépések