• Filters Unlimited FFG effektek

  Filters Unlimited FFG effektek

  A Filters Unlimitedben rengeteg olyan effekt van,amit eddig még nem használtunk!Pedig nagyon jó kis effektek,érdemes körülnézni benne.A mostani leckém is ezen alapszik.

  1,Nyissatok egy700x500 pixeles transzparens alapot.Keressetek hozzá egy tubusképet és erről válasszatok ki egy olyan színt amelyik az alapunk lesz.Töltsétek ki vele az alapot.

  2;Selection All és másoljátok le a tubusképet,majd a Pate Into Selectionnal illesszétek be az alapra.Most mossátok el a az Adjust-Blur-Gaussian Blur 60-al.Majd szedjétek le a kijelölést.

  3;Layers-Duplicate.Majd jön a Neology-Chekered Tiling:

  Filters Unlimited FFG effektek

  Ezután a Selection Rectangle segítségével a kék színű négyszögeket rajzoljuk körbe.Majd az Edit-Cut-al vágjátok ki és töltsétek ki az alapszínnel.

  4;Utána jön a Texture-Texture-Fine canvas az alábbiak szerint beállítva:

  Filters Unlimited FFG effektek

  Ha kész,szedjük le a kijelölést,majd a Layers táblázatnál állítsuk a Normal-t,Overlay-ra.

  5;Vonjuk össze a rétegeket.

  6;Selection All és Selection-Modify-Contract:40 pixel.Selection -Invert és jön az Adjust Blur-Gaussian Blur 60,majd megint Invert és a Drop Shadow:Filters Unlimited FFG effektek

  2x kell rátenni. Jön rá egy réteg,majd a keretet kitöltjük egy színnel vagy Gradientel. Még marad a kijelölés és most jön a Selection-Modify-Select Selections Borders:

  Filters Unlimited FFG effektek

  Erre jön az FM Tile Tools-Blend Emboss 2x. Leszedjük a kijelölést,összevonjuk a réteget.Selection All-Modify-Contrac-36 pixel,majd Invert és a Texture-Blinds effekt:

  Filters Unlimited FFG effektek

  Majd adunk az egésznek egy kijelölt 3 pixeles keretet.Kitöltjük,majd erre is rátesszük 2x a Blend Emboss effektet.Összevonjuk a réteget,majd a Window-Duplicate segítségével megkétszerezzük a képet.

  7;Ezután jön az eredeti képre a Filters Unlimited-Filter Factory Gallery C-flutewaves effekt:

  Filters Unlimited FFG effektek

  8;Lemásoljuk az eredeti tubusképet és a Paste as New Layer-el a második kép közepére teszzük.Összevonjuk a réteget.

  9;Visszamegyünk az első képhez és a Selection Al-al kijelöljük,majd Modify:60 és a másolatot ebbe a kijelölésbe másoljuk be a Paste Into Selection-al. Ezután már csak egy szép tubekép kell rá egy rétegre téve. Még egy effekt rá,mégpedig a Filters Unlimited-FFG F-Offsetter effekt és egy csepp árnyék.

  Írjátok alá és kész a kép!

  Filters Unlimited FFG effektek