• Flaming Pear gif és avi

  Flaming Pear gif és avi

  Flaming Pear gif és avi

   

  1;Keressetek a képek közül egy olyant,ami tengert vagy tavat ábrázol.Erre jön a Flaming Pear-Flood effekt  kép szerinti beállításban.

  Flaming Pear gif és avi

  A  legfelső sor változó számú,mert ez minden képnél más.A színkocka is legyen beállítva,m,ég pedig arra a színre,ami a képeteken a víznek a színe.!!!
  2;Most ezt a képet a Copy-val másoljátok le,majd készítsetek még plusz két képet.Ebből az egyiket az Image-Resize segítségéval tegyétek kisebbé,300 pixel-re.

  Flaming Pear gif és avi


  3;Ezután adjatok neki egy 3 pixeles fehér keretet az Image-Add Bordersel,kijelölve,majd domborítsátok,az Effects-3D Effects-Inner Bevelel.

  Flaming Pear gif és avi

  Majd fordítsátok meg a kijelölést és a Cotout effektet tegyétek rá.

  Flaming Pear gif és avi


  4;Következik a második kép,ezt 400 pixelesre vegyük és azután az előző képet másoljuk le és ennek a közepére tegyük a Paste as New Layer-el.Utána jelöjük ki  a két kép közötti részt a Varázspálcával és erre jön az Effects-3D Effects-Cotout az előbbi beállítással.Majd a nagyobbik képet a Selection All-al jelöljük ki és ennek is adunk egy 3 pixeles domborított fehér keretet,majd egy 2 pixeles sötétkék keretet,és ismét egy 3 pixeles fehér keretet domborítva.

  Flaming Pear gif és avi

  Ezután egy 25 pixeles keret jön kijelölve,és ezt töltsük ki az alábbi beállítású Gradientel.Erre tegyük rá a Effects-Graphic Pluss-Cross Shadow effektet,alapbeálításon.Utána az Adjust-Add Remove-Add Noise jön:

  Flaming Pear gif és avi

  Majd ismét jön a 3+2+3 pixeles keret.Szedjük le a kijelölést  és másoljuk le a kész képet.
  5;A képet a Paste as New Layerrel az eredeti méretű képre helyezzük,majd kattintsunk a Varázspálcával a kisebb és a nagyobb kép közé a rétegre és tegyük rá a Cotout effektet,majd adjunk egy 3+2+3 keretet neki az előbbiek szerint.Ha kész akkor a képeket kissebbre vesszük,mert ha így hagyjuk rengeteg MB rakódik rá.Ezután lehet menteni jpeg-ként a Mappánkba.
  6;Most nyissuk meg a Sqirlz Water Refflections programot,majd ebbe hívjuk be a jpegként elmentett képet.Én elsőnek kijelöltem a területet,ahova az effektet rakni szerettem volna,majd a hullám jelre kattintva így állítottam be:

  Flaming Pear gif és avi

  Próbáljuk ki.
  Ezután a kék avi feliratra kattintva mentsük el.Több kis táblácska jelenik meg,ezeket le kell okézni.Utána zárd be a képet.
  6;Ismét katt a Mappa ikonra és megint hívd le az eredeti jpeg képet.A piros körre kattintva jelöld ki most a külső részt,tedd az effektet,majd próbáld ki.

  Flaming Pear gif és avi

  Utána a felső sorban lévő File feliratra kattints és keresd meg az AVI Open feliratot.Keresd meg az előbbi avi-ként elmentett képedet majd ezt is hívd le,anélkül,hogy az előbbi képet bezártad volna.

  Flaming Pear gif és avi

  Ezután a felső nagyobb sárga nyílra kattints,próbáld ki és amint látod mind a két részen ott van az effekt.Utána ,már csak menteni kell és most gif-ként mentsd el nevet adva a képedet.
  7;Nyisd meg az Animation Shopot és a mappára kattintva keresd ki a frissen elmentett képdet.Próbáld ki,és ha mindenhol ott van az effekt,ahová betetted,akkor jól dolgoztál.
  Ha arra vagy kíváncsi hány Mega van rajta akkor kattints a File-Optimization Wizard-ra és lépegess el vele addig,amíg meg nem jelenik az a táblázat,ahol megláthatod.
  Az enyém 1,7 MB lett.
  Persze elmentheted újra Avi-ként,de feleslegesen dolgoznál,így is megfelel.

   

   

  Amikor ezt a leckét először elkészítettem,nem vettem figyelembe egy pár dolgot.Például azt,hogy néhány év elteltével,újra meg kell csinálnom ezt a leckét ás mivel eléggé elnagyoltam írtam le,hát...elég sokat szenvedtem,mire újra meg tudtam csinálni.De amúgy is van egy pár dolog amit külön le szeretnék írni nektek.mert jó ha tudjátok mire kell figyelni.
  1;A PSP-ben megnyitjátok az alapképet amire az effektek rákerülnek.Itt elsőnek a képre tegyétek rá a Flaming Pear-Flood effektet.A beállításnál a legfelső sorban a szám az mindig váétozó,mert minden kép más vízmagasságot kíván.A többi sorban az általam mutatott számok legyenek,de a saját képetekre ami előtt ráteszitek,akkor a Flood-ban a színkockát állítsátok be olyan színűre mint a képeteken a víz színe.Erre más képeknél is lehet ügyelni(Új felfedezésem),és ha nincs még víz effekt a képen akkor a semleges világos szürke legyen a színkockában.

  2;A második dolog amire felhívnám a figyelmeteket,hogy amikor a Sqirlz-t lehívjátok és benne van már a kép,elsőnek a belső részt jelöljétek ki,majd a hullám jelre katintva állítsátok be a megfelelő hullámokat.Ezután kattintsatok az avira,és így mentsétek el a képet.MÉG VÉLETLENÜL SE ÁLLÍTSÁTOK A KIS SZÍNES GOMBÓCOKNÁL A KÉPEK SZÁMÁT MÁSMILYENRE!

  3;Amennyiben a PSP-ben lekicsinyítek a képeteket,akkor nem fog annyi rengeteg megabájt rárakódni a képetekre.Ha ezt nem teszitek,akkor nagyon nehéz lesz a képetek.Vannak honlapok,ahol nem is engedik az ilyen nehéz képeket felrakni,de egyébként is sokkal jobb ha nem olyan nehéz a képetek.

  Ha nektek is megfelel,akkor IDE kattintva megnézhetitek és elkészíthetitek a leckét!