• Gradientek

  Gradient készítése

   

  A Gradient készítése a régebbi PSP verziókban elég könnyű volt.Az újabb,magasabb verzió számúú PSP-kben kicsit nehezebb,de nem lehetetlen.

  1;Először is keressetek egy olyan gradientet a többi között,amelyik mindössze 2 színből áll.Egy sötétebb és egy bvilágosabb színből.

  Gradientek

  Kattintsatok az alul lévő vízszintes hosszú színsávra és ott a világos kis kockára amelyik alatta van.Bármilyen színnek készítetek gradientet annak a legvilágosabb része lesz itt.Vagy fehér vagy világoskék vagy világos piros stb...

  Gradientek

  Ezutám kattintsatok a sötétebb színű kis kockára és ott állítsátok be azt a megfelelő szín sötétebb verziójára.Kész a Gradient.

  2;Ezzel csak egy ideiglenes gradientet hoztatok létre,de ha tetszik ez a beállítás,akkor el is lehet menteni.A következő képpen lehet menteni a beállítást:Katt a sáv feletti,baloldalon található Plusz jelre.Megjelenik egy kis tábla és ott nevet kell adnotok a gradienteteknek.Pl:Pink dark1

  Gradientek

  Ekkor megjelenik névvel együtt a listádban ahol a többi gradiented van!

  Természetesen több színből álló gradienteket is létre hozhattok,csak akkor olyan eredetileg benne lévő gradientet kell keresnetek,ami alapján új több színből álló gradientet hozhattok létre.

  A Corel PSP X8-ban nincsenek mappák sem a Pluginoknak,sem a maszkoknak,sem a gradienteknek,brushoknak és tubéknak sem.Tulképpen semminek sem!

  Persze ezen lehet segíteni is,ami majd egy másik lecke része lesz.