• Kék kép,kék maszk

  Kék kép,kék maszk

   

  Ami azt illeti,bizony minden  eddigi leckémet át kell dolgoznom,mert sajnos a szöveg mellé a képet nem sikerült lementenem a lapunk.hu oldalamról.Ez is egy ilyen lecke,de merem remélni,ogy így átdolgozva sokkal jobb.

  1;Nyissatok egy 800x600 pixeles transzparens alapot.Ezt töltsétek egy színnel,mindegy milyennel.Majd keressétek meg a RAYflect-Four Season effektet.Kattintsatok a legfölül található sok kis színes kockás ikonra,megjelenik egy táblázat és onnan válasszatok ki egy olyan égboltképet ami nektek leginkább tetszik.Okézzátok le,majd ismét okézzatok és az alapotokon rajta az effekt.
  2;Most keressetek egy megfelelő png képet és tegyétek a Paste as New Layerral a képetekre.Adjatok neki árnyékot fehérszínűt:

  Kék kép,kék maszk


  Ezután a xero-Clarity effektet tegyétek rá,hogy élesebb legyen a kép.(Melegen ajánlom a figyelmetekbe ezt az effektet,mert ez pont olyanná teszi a képet amilyen kell és nem torzítja egíy kicsit sem.)
  3;Ezután egy tájkép vagy tavaszi virágok képe következik,mivel már nem vagytok kezdők a háttér nem jelent gondot nektek.Erre is tegyétek ré a xero-Clarity effektet.
  4;Most jön egy pár madár képe,olyan madaraké,amik leginkább köthetők a tavaszhoz.Én ezeket a kék paradicsom madarakat találtam.Illesszétek a képre majd adjatok fehérrel árnyékot neki.Jön a Layer-Duplicate és most a másolat madarakat egy kicsit húzzátok össze a Pen Tool-al kisebbre.Ismét Layer-Duplicate és megint egy kicsit kisebb legyen a madarak képe.Ezután a Layer-Merge-Merge Down-al vonjuk össze a 3 réteget amin a madarak rajta vannak.Erre is rákattintjuk a xero-Clarity effektet.
  5;Most egy réteggel lejjebb megyünk és a tájkép vagy virág kép rétegén vagyunk most.Jön a Flaming Pear-Flood effekt:

  Kék kép,kék maszk


  6;Menjünk a legfelső rétegre és most jön egy New Raster Layer rá és arra egy pár átlátszó pillangó.
  7;Végül vonjuk össze a rétegeket a Layers-Merge-Merge Visible segítségével.Majd adjunk egy 5 pixeles fehér keretet neki.Selection all-Image-Add Borders-5 pixel.
  Selection all és most 40 p1xeles fekete keret jön(esetleg sötétkék).Selection-Invert.Most pedig kattintsunk az Effects-Simple-Zoom out and Flip effektre.Ezután jön az Adjust-Blur-Motion Blur

  Kék kép,kék maszk

  az alábbi beállításokkal.Selection-Invert és adunk neki árnyékot az Effects-3D Effects-Drop Shadow-al.A szín sötétkék.

  Kék kép,kék maszk


  8;Selection Invert és egy New Raster Layer jön rá,majd kitöltjük a kijelölt keretrészt egy sötétkék színnel.Kersünk a Maszkok közül egy alkalmatosat,és rátesszük.Layers-Merge-Merge Group és mivel a maszkunk kissé homályos ismét jön a xero-Clarity effekt.
  9;Most ismét jön egy kijelölés,Selection all és adjunk egy 5 pixeles fehér keretet az egész képnek.Ezután kattintsunk az Effects-3D Effects-Cotout-ra

  Kék kép,kék maszk

  és most sötétkékkel adjunk egy kis árnyékot a keretünknek.
  A kép kész,írjuk alá a művűnket,majd mentsük el.

  Kék kép,kék maszk

  Kék kép,kék maszk