• Két Maszk és a Simple Diamond

  Két Maszk és a Simple Diamond

  A lényeget tekintve ez egy nagyon könnyű lecke.Bárki megcsinálhatja,akár kezdő akár haladó az illető.

  1;Nyissatok egy 700x500 pixeles transzparens alapot.Keressetek egy szép tube vagy png képet,ami tetszik nektek,majd ezt illesszétek a képre.

  2;Ezután a Materials-nál a színkockát a pipetta segítségével állítsátok arra a színre,amit a tube képről választottatok a világos részéről.Az alsó színkockát állítsátok fehérre.Majd a transzparens alapot töltsétek ki ezzel a színnel(felső).Jön rá egy új réteg.Utána a felső színkockára kattintva hívjátok elő a Materials táblázatot,majd a Gradientet választva keressétek ki azt a színösszeállítású gradientet,ami a felső és az alsó fehér színből adódik.A beállítása a következő: 

  Két Maszk és a Simple Diamond

  majd jön egy New Raster Layer rá és azt töltétek ki ezzel a Gradientel.

  2;Vissza az alapra,és most megint jön egy új réteg és azt a kiválasztott szín egy kicsit sötétebb árnyalatával töltsétek ki. Erre jön ez a maszk:

  Két Maszk és a Simple Diamond

   Merge Group,majd az Effects-Edge Effects-Enchance jön erre a maszkra.

  3;Jön egy újabb réteg rá,majd ezt töltséteki az előbb világosabb színnel készült gradientel.Erre pedig ez a maszk jön:

  Két Maszk és a Simple Diamond

   vagy

  Két Maszk és a Simple Diamond

    Merge-Merge Group és adjatok neki egy kis árnyékot az Effects-3D Effects-Dropp Shadow-al: 

  Két Maszk és a Simple Diamond

  4;Most a következő lépés jön,ami az hogy ismételten menjünk a legalsó rétegre és arra tegyünk egy Új Raster Layert.Erre pedig az előzőleg kiválasztott tube vagy png kép jön.Helyezzük el a kép bal vagy jobb oldalán,tetszés szerint és kicsinyítsük le a Pick Tool segtségével a megfelelő méretre.

  5;Most a legfelső rétegre menjünk majd arra tegyünk egy új réteget. és erre jöhet a tube vagy png kép,eredeti méretben,de az ellenkező oldalra.Ezután vonjuk össze az össze réteget a Layers-Merge Visible-vel.

  6;Jön egy 1 pixeles fekete keret az Image-Add Borders-el:

  Két Maszk és a Simple Diamond

   majd Selection All és Add Borders 3 pixel,Selection Invert és kitöltjük az eredeti színnel,majd domborítjuk:  

  Két Maszk és a Simple Diamond

  ,majd megint egy 1 pixeles fekete keret jön.

  7;Most pedig Selection All és az Image-Add Borders-el egy 20 pixeles keret jön Selection Invert és kitöltjük az eredeti színnel,majd domborítjuk ezzel a beállításokkal. 

  Két Maszk és a Simple Diamond

  8;Most ismét jön az1-3-1 pixeles keret,ámde most nem domborítunk.Majd Selection All jön megint az Add Borders,de most 30 pixeles legyen a keret,majd Selection Invert és most az Effects-Simple-Diamonds-ra kattintsunk.Majd az Effects-3D Effects-Dropp Shadow jön ezzel a beállítással: 

  Két Maszk és a Simple Diamond

  Végül,szedjétek le a kijelölést és írjátok alá a kész képet.

  Variálhatjátok is tájképppel az alapon,de arra vigyázzatok hogy megfelelő színű tube illetve png képpet válasszatok ki hozzá.

  Két Maszk és a Simple Diamond