• Nature Illusion Studio

   

   

   

   

  A Nature Illusion Studió remek kis program, amivel mind a Corel,mind pedig a Filtre programot ki lehet egészíteni.A Photoshop programot is.

  1; Készíts el egy olyan képet amiben sok különböző víz felület van. (Vízesés, tenger, tó stb)

  2; Nyisd meg a programot, majd amikor megnyitja, látsz egy kis lapot, benne sok kép, de te ne azokkal foglalkozz, hanem katt a legelső feliratra a 'Create as New Project'. Ad egy újabb lapot, ahol behozhatod a mappádból a képedet. Be is hozza és kinagyítva teszi be középre, hogy könnyebb dolgod legyen az elkészítésével.

  3; Bal oldalon van a műveleti táblázat és középen a nagy képen a műveleti terület. Kattints a baloldalon a színes számok közül az egyesre, ez adja a vízesések maszkját, azaz a kijelölő színét. Ott van alatt egy kis csúszka, ezzel állíthatod be a Pen Tool méretét. Rajzold vele a víz középső felét. Majd a széléhez told a csúszkát bal felé hogy kisebb legyen és azzal rajzold a szélét körbe, hogy ne menj ki a nagyon a szélére. Sőt! sokkal jobb lesz a kép, ha nem is érsz a széléhez.

  4; Baloldalon a számok és a csúszka alatt van az Effects felirat. Elsőnek a Water felirat jön. Állítsd be úgy, ahogy a képen van:

  Amplitude:A hullámokat lehet beállítani, a hullámok magasságát, a mozgás erősségét.

  Frequency:Ez is a hullámok beállítására szolgál, de ha a legfelső sort jól állítod be, nem feltétlenül kell hozzányúlni.

  Ripple effect:Alapból 100-ra van állítva, ehhez sem kell hozzányúlni.

  Disortion:Itt lehet a hullámok küllemén variálni, a vízesés készítésénél kell leginkább hozzányúlni. Vízeséseknél viszont elengedhetetlen. Olyankor a szám leggyakrabban 23.

  Speed:Itt kell a hullámzás sebességén állítani.

  Water Direction:Itt azt kell beállítani, hogy a hullámok merre haladjanak.

  A kis zöld nyilakra kattintva tehetitek ezt meg! Alatta van 4 kis kocka amikbe ha beteszed vagy kiveszed a pipát különböző hullámfajtákat állíthatsz elő.

  Nature Illusion Studio

  Nature Illusion Studio

  5; Az én képemen van távolabbi vízfelület is, na meg olyan ahol rács között látszik a víz. Ilyenkor is a rózsszín színnel kell kijelölni a megfelelő méretű Pen Tool-al.Néhány helyen pötyögtetve. Minden lépés után kattintsatok felül az utolsó ikonra-Auto View-és próbáljátok ki.

  Nature Illusion Studio

  6; A Weather effektnél lehet a havaztást, az esőt beállítani. Itt már ti is tudok variálni. Az objectsnél adhattok hozzá repülő madarakat, pillangókat és saját gif képeket is. Csak kattintsatok a madaras ikonra(Objects), majd az első ikonra és már a saját mappádban keresheted a megfelelő gif képet. Vigyázz, a kevesebb több! Ha a Nagy és kis Aa-ra kattintotok, még feliratot is adhattok hozzá.

  Adhattok hozzá zenét is, de csak ha waw fájlban van a zene. Van akinek benne van a zene a programban, nekem nincs, és nem akarok zenét átkonvertálni waw fájlba. Mentés történhet gif képként és videóként is, de nem úgy mint ahogy megszoktuk! Tehát nem Save as, hanem a feső sorban kell kattintani a Build Video vagy Build Gif feliratú ikonra.

  Nature Illusion Studio

  Ha gif képként mented, csak a viz mozgásait menti el, míg ha videónak mented, akkor a rárakott gifeket is elmenti. Viszont vigyázni kell, mert leáll a működése. Lehet hogy nem szabad túl nagy méretben menteni?

  Amit még tudni kell, hogy lehet a lombot is mozgatni ezzel a programmal. Próbálkozzatok, nagyon sok érdekes lehetőség van benne!

  Itt van néhány beállítás száma a színek sorrendjében:

  3   5   3   7   5   6

  23  12   94  17   17   17

  0   100   0   100   100  100

  23   16    0   0    0    0

  9 v17     9     1   15    15    15

  Letöltési lehetőség mindennel együtt jobb oldalon a linkeknél!>>>>>