• Photomanipulation azaz Fotó Manipuláció

  Photomanipulation azaz Fotó Manipuláció

  Photomanipulation azaz Fotó Manipuláció

   

  Plugins:Adjust-Variation

  xero-Clarity és Mistifier

  Penta com-Color Dot

  Filter Unlimited-Photo Aging Kit-Cracked Paper

  Beépített effektek.

   

  Elsőnek bemutatom egy kép elkészítését ebben a témában.Nem nagy méretben,inkább kisebben.Ez az egyszerűbb képek közé tartozik. Másodiknak pedig egy arcképet manipulálok,és mint láthatjátok eléggé meg fog ennek következtében változni.

  Ez a másik lecke lesz majd!

  Tubék alul!

  Nyissatok egy 700x 500 pixeles transzparens alapot.Válasszatok egy tube képet és arról egy színt a pipettával.Ezzel töltsétek ki az alapot,majd jöjjön rá egy New Raster Layer.

  Erre a rétegre jön egy tájkép tube.Majd a Layer tálázatban állítsátok át a Normal-ról,Luminance(Legacy)-ra,későbbiekben Luminanace L-re.

  Új Raster réteg.Erre a rétegre egy fa vagy másik tájkép részletet kattintsunk,először közhépre majd igazítsuk arra az oldalra a Pick Tool-ra kattintva,ahol jobban tetszik nekünk.Ezt a képet is állítsuk be a Luminance L-el.Nem baj,ha alul kilátszik az alap,ez nem fog a kész képen látszani.

  New Raster Layer és erre tegyünk egy bármilyen alakot.Ha nagy akkor a Pick Tool-al méretezzük át.Toljuk oda ahol a legjobban mutat szerintünk.Ne legyen a kép középpontjában,ugyanis oda más fog kerülni.Ezt is változtassuk meg a Luminance L-el.Adjunk egy csepp árnyékot neki a Drop Shadow-al:

  Photomanipulation azaz Fotó Manipuláció

  ez azért kell hogy annyira ne olvadjon be a háttérbe.Ha ez kevés,akkor jön rá a xero-Clarity,alapbeállításon.Ez határozottan jobbá teszi az alakunk láthatóságát,és az alapból való kiemelkedését.

  New Raster Layer és kattintsuk rá erre az alapra ezt a tube képet.

  Photomanipulation azaz Fotó Manipuláció

  Katt a képre az eredeti méretért!

  Mivel ez a boltív nem fedi le az egész képet,a Pick Tool-ra kattintva,húzzuk a kép két szélén az alap széléig,mégpedig az oldalsó részen a középső kis kockára kattintva,mind a két oldalon,egészen addig mig az alap széléig nem érünk.Az a jó ha pár miliméterrel egy cseppet túl húzzuk,mert így biztosan nem marad ki egy kicsi sem a széléből. 

  Photomanipulation azaz Fotó Manipuláció

  Ezt is állítsuk át a Luminance L-re.

  Ha az alak közben takarásba kerül,akkor lépjünk a réteg táblázaton eggyel lejjebb és húzzuk a Pick Tool-al oda ahol jobban látszik.Maradjunk ezen a rétegen és jön a Merge Down,amivel 2 réteget összevonunk.Ezt addig ismételjük,amig az utólsó,azaz az eredeti alap is sorra nem kerül.Így most marad 2 rétegünk:

  Photomanipulation azaz Fotó Manipuláció

  Még mindig maradunk ezen a rétegen.Most jön a Xero-Mistifier és alapbeállításon kattintsuk rá a képre.

  Mint látjátok a legalsó alpszínnel kitöltött transzparens alap nem látszik.

  Lépjün a legfelső rétegre ami a boltívet tartalmazza,majd erre a boltívre kattintsuk rá a xero-clarity effektet,alapbeálításon.Utána a Drop Shadow effektet kattintsuk rá,az előző beállítással.

  Jön egy új réteg és most a boltív másik oldalára keressünk egy díszt,ami lehet egy lámpa is.Ezt is a Luminance L-el tesszük színben harmonizálóvá.Igazítsuk be a helyére.

  Most vonjuk össze az összes réteget.Layers-Merge-Merge Visible-vel.

  Ezután jön rá az Effects-Plugin-Adjust Variation és itt egyszer kattintsunk a Darker-re.Utána jön a Penta com-Color Dot és csak a legfelső sorban kell átállítania sort 22-re.

  Photomanipulation azaz Fotó Manipuláció

  Ha nem használod az Adjut-Variation effektet,a képed túl fakó lesz,miután a Color Dot effekt rá kerül.Az meg azért kell,mivel ez az effekt egy kissé olyanná varázsolja a képet,mint az antik könyv illusztrációk.Eddig tartott a Photomanipulation,innentől már inkább szerkesztés.

  Ezután másold le az egész képet az Edit-Copy-val.Majd jön rá a Selection all.

  Jön egy 2 pixeles keret az Image-Add Borders-el és amikor elöl van a táblácska akkor a színt a képedről válaszd ki,ami a legsötétebb szín legyen a képeden.Újra Selection all és most egy 35 pixeles keret jön.Selection Invert és most másold bele a kijelölésbe a képedet,ami az egeredben van.

  Ezután erre jön az Effects-Texture Effects-Mosaic Antique:

  Photomanipulation azaz Fotó Manipuláció

  Selection Invert és Effects-3dEffects-Cutout:

  Photomanipulation azaz Fotó Manipuláció

  Selection none és Add Borders 2 pixel a legsötétebb színnel.

  Végül jön az Effects-Unlimited Photo Aging Kit-Craced Paper,alabeállításon.

  Befejezésül írjátok alá és lehet menteni a képet.

  Photomanipulation azaz Fotó ManipulációNői tube:dragonbluePhotomanipulation azaz Fotó Manipuláció

  Photomanipulation azaz Fotó Manipuláció

  Photomanipulation azaz Fotó Manipuláció