• Pluginokról néhány szó

  Pluginok

  Az első képeken már túl jutottatok és láttátok,hogy milyen nagyszerű eredményt lehet elérni néhány beépített effekttel. Minden kezdő szeretne azonnal szépségesnél is szebb képet készíteni,de ez nem megy csak úgy ha megtöltjük a programunkat effektekkel,pluginokkal.

  Két lehetséges módja van az effektek,pluginok feltöltésének.

  1. Alul megadom azoknak a pluginoknak a listáját,amelyeket fel kell töltened,és baloldalon az alsó Navigációs részben megtaláljátok az Aranypor Linkoldalt és annak a jobb oldalán találtok linkeket,ahonnan le tudjátok tölteni az effekteket.

  Letöltöttétek az effekteket,pluginokat és meg is kell ezeket nyitni.Amikor megnyitjátok a Zippeket,vagy a Rar-t akkor megjelenik a pluginokat tartalmazó mappa.Ezt is nyissátok meg.Utána toljátok félre és első lépésként a Start menüből hívjátok elő a Dukumentumok mappáját.A baloldalon keressétek meg a Saját gép ikonját és kattintsatok arra.Megnyílik a főoldalon a saját gépeden lévő dolgok ikonja.

  Itt kattints a Helyi Lemez(C:)ikonra és amikor megnyílik,keresd meg a Program Files mappát.Kattints rá és nyisd meg.Innen kell kikersnek a Corel mappáját vagy PSP8 esetében a Jasc Software mappát.

  Kattints erre is és amikor megnyilt benne vagy a a PSP-d főmappájában.Most itt válaszd ki a PlugIns mappát.Amikor megnyitottad,akkor szépen told félre és szedd elő azt a mappát,ahol azok a Pluginok vannak amikt fel szeretnél tölteni.

  Nyisd meg és a felső sorban a Szerkesztés feliratra(fülecskére)kattints és válaszd azt a lenyílóból hogy:Az összes kijelölése.Erre kattanj rá.Utána ismét a Szerkesztés jön és a Másolás.

  Ezután menjél és nyisd meg azt a mappát ami a programod mappája és abba másold át az egészet.Utána jöhet a többi Plugin és effekt.

  2. A másik módszer egyszerűbb.Itt is elő kell hívnod a Start menüből a Dukumentumok mappát,majd a felső sorban a Keresés szóra kell kattintani.Ekkor megjelenik a baloldalon egy sáv amiben rubrikák vannak.Itt a legfelsőbe beleírod azt hogy:Plugins,majd a legalul található rubrika lenyílójából válaszd ki azt hogy Helyi Merevlemezek(C:)Legeslegalul pedig ott van a Keresés szócska és arra kattintva a géped előkeresi neked az összes létező Plugins mappát.Ezek közül kell kikeresned azt amelyik így néz ki:

  plugins-C:/Program Files/Corel/Corel Paint Shop Pro X esetleg:C:/Program Files/Jasc Software/Jasc Software Paint Shop Pro 8 Rákattintasz a mappára ami megnyílik és bemásolod az effekteket.

  Persze önmagában az effektek bemásolása kevés.Szükség van két ici-pici apróságra.Mégpedig az mscvr dll. és a dll. fájlra.Ott ahonnan az effekteket leszedted, megtalálod ezeket a kis apróságokat,amik elengedhetetlenek a Pluginok működéséhez.Nélkülük nem működnének!!!!!

  FONTOS!!!

  Ezeket a Windows XP esetében a system 32 mappába,egyéb Windows esetében a system mappába kell bemásolni. Persze ezeket a mappákat is elő kell keresni és ezt úgyanúgy kell tenni mint a plugins mappával.Legerdményesebben a második módszerrel találhatod meg.Gyors és egyszerű. Végezetül álljon itt az a néhány kezdőknek való effekt,ami a legfontosabb:

  Almathera-A Puddle

  Crescent Moon

  DragonFly-Sinedots

  DragonFly-Sinedots II.

  dbs flux

  Eye Candy 3.1

  Filter Attacks

  Flaming Pear effektek

  FM Tile Tools

  FunHouse

  Graphics Plus

  Mura's Meister

  NVR BorderMania

  Penta.com

  Plugin Galaxy

  Redfield csomag

  Simple

  Two Moon

  Ulead-Art Texture

  Ulead-Particle

  VDL Adrenaline-Snowflakes

  VM Disortion

  VM Instant Art

  VM Natural

  xero-full

  Minden plugin és effekt feltöltése előtt be kell zárni a programodat.Ha mindent elvégeztél és jól,akkor a program megnyitása után használni tudod az új effektjeidet!

  Még egy apróság!Ha Windows 7-d van,akkor nem fog benne működni ezek közül a Filter Attacks!Sőt ha rákattintasz,akár le is fagyhat a programod!

  Van még néhány olyan effekt ami nem működik,de ezeket itt és most nem közlöm,felesleges és zavaró lenne!Főleg kezdőknek!

  Aranypor link oldal internet címe: http://hastalavista.gportal.hu