• PNG képek,tippek,trükkök

  PNG képek,tippek,trükkök

  Png képet többféle képpen lehet készíteni.

  1;Amikor maszkot használunk.Ezt tájképeknél lehet alkalmazni.

  2;Amikor körberajzoljuk a lasszóval és homályos szélü lesz.Ezt személyek képénél lehet alkalmazni.

  3;Amikor vékony,keskeny homályos széle van a képnek.Ezt is általában személyek képénél lehet alkalmazni.

  4;Amikor a képet kivágjuk.Ehez lehet a PSP-t használni,nehézkes,babrás,de lehet a PhotoFiltre X programját használni.Ez nagyon jó ehez.

  5;Van az a lehetőség amikor a két megoldást egyszerre alkalmazni,kombinálni tudjuk.

  Amikor kezdők vagyunk,ez mindenkivel előfordul,akkor nem mindig tudjuk mit kéne csinálnunk.Például amikor a PNG képet kisebbre vagy néha nagyobbra szeretnénk venni.

  A tubusképeknek van a programban egy doboz,mellette ott egy Scale dobozka amiben a 100-s szám van.Itt lehet a képek nagyságát állítani kisebbre vagy nagyobbra.

  Lehet a Mappákból lehívni a tubusképet és az Image-Resize segítségével állítani a nyagyságán.Eléggé macerás a dolog,de meglehet szokni.Hiszen a tubus doboz sem végtelen tárhelyű,és előbb-utóbb ráfanyalodunk arra,hogy az előbb leírt módón használjuk a tubus illetve PNG képeket.Olyan pár száz kép fér el a dobozban,legfeljebb 4-500.

  Amikor képet készítesz,és PNG képket használsz hozzá,a legjobb ha mindegyiket külön rétegre teszed.Így bármikor arrébb csúsztathatod,húzhatod a rétegen a képet,árnyékot is könnyebben adhatsz neki,megduplázhatod azt a réteget amin a kép van és az egyik rétegen lévő képet effektekkel díszítheted stb.A rétegről,rétegre való építkezés a képkészítés egyik nagyon fontos momentuma.

  Első lépésként hívjunk le egy jpeg formátumú képet,majd a lasszóval,beállítása:Point to point,és mellette lévő dobozokban a szám 0 és 0,tehát a lasszóval rajzoljuk körbe a képen azt a részt,amit png-síteni akarunk.Ezt most másolEdit-Cpy-val,másojuk le,az Edit-Copy-val,mad a Selections-Modify-Inside/Outside Feather jön és a dobozban a szám legyen 65.

   pont a Both mellett legyen.Leokézzuk,majd jön az Edith-Copy megint.Végül jön az Image-Paste-Paste as New Image,azaz megjelenítjük.

  Ez a művelet a homályos körvonalú PNG kép elkészítése,

  PNG képek,tippek,trükkök

  A következő PNG készítési lehetőség,amikor csak egy egészen keskeny széle van a képnek.

  Itt is a körbe rajzolással kezdjük,lehetőleg minél pontosabban a kép körvanalainál,lemásoljuk,majd jön a Selections-Modify-Inside!Outside Feather a szám most legfeljebb 5 legyen és a pont a Both mellett legyen.Ismét másolás,majd megjelenítés.

  PNG képek,tippek,trükkök

  A következő a kivágás!Ezt a legjobban a Filtrében lehet megcsinálni,mégpedig 

  a PhotoFiltre Studio X-ben.Nem a leggyorsabb,de nagyon szép PNG képeket lehet készíteni ezzel a módszerrel.

  PNG képek,tippek,trükkök

  Végül itt a maszk aminek a segítségével álomszép tájképeket lehet PNG képekké varázsolni.

  PNG képek,tippek,trükkök

  Eltelt már több év és azóta még több tapasztalatot gyüjtöttem és ezt most meg is osztom veletek!

  Az eddig leírt kissé nehézkes és kényelmetlen műveletek helyett van egy-két lényegesen egyszerűbb!

  Alapfeltétele a Jpeg kép,lehetőleg minél nagyobb.

  1;Ha a háttere egyszínű,akkor a legegyszerűbb a dolgunk.Mivel már a legtöbben a Psp x6,x7,x8 esetleg x9-es verzióját használják,ezekben ott van a Selections dobozban a Smart Selection Brush.

  PNG képek,tippek,trükkök

  Mindössze annyi a dolgunk,hogy ezzel a fajta Varázspálcával kattintsunk az egyszínű részre.Beállítás:

  PNG képek,tippek,trükkök

  Ha egy keskenyebb részhez érünk,akkor a dobozban vegyük a számot kisebbre hogy a Pálca közepe maradjon a képen amikor kattintunk.

  Ha ez megvan akkor jön a Layers-Promote Background Layer és arra kattintunk.Utána az Edit-Cut jön és ezzel a szürke részt eltávolítottuk,megvan a png képünk.

  PNG képek,tippek,trükkök

  2;Amennyiben kisebb képpel van dolgunk,akkor az eljárás a következő.Megint a Smart Selection-ra kattintunk.Amint egy kisebb részre érünk az értéket is vegyük kisebbre.Miután kész a kép kijelölése,a Selections-Selection Invert-el megfordítjuk a kijelölést,majd másoljuk le az Edit-Copy-val és az Image-Paste as New Image-val jelenítsük meg a képet.Ez kevésbé hozott szép eredményt,

  PNG képek,tippek,trükkök

  de egy kis munkával ki lehet javítani.A felső sorokban ott van a kis plusz jel,karikában és arra kattintgatva kinagyítjuk a képet,addig amíg pixeles nem lesz.Most kattintsunk a Radirra és állítsuk 1 vagy 2 pixelre esetleg 3-ra.Ha sokat kell radírozni.

  PNG képek,tippek,trükkök

  Ha azt szeretnénk hogy a radirozás hasonló legyen mint a kivágás többi része,akkor az Opacity dobozban vegyük lejjebb az értéket.

  Ha az Opaticy marad 100-on akkor a pixeles radirozással még a hajszálakat,csipkét a ruhán is lehet tisztázni.

   

  A Smart Selection Brushal még a természetben készült képeket is lehet úgy kivágni,hogy természetesen jó legyen.Csak ebben az esetben egy kicsivel több munkánk van,míg a végeredményt létre hozzuk.