• PNG képek,tippek,trükkök

  PNG képek,tippek,trükkök

  Png képet többféle képpen lehet készíteni.

  1;Amikor maszkot használunk.Ezt tájképeknél lehet alkalmazni.

  2;Amikor körberajzoljuk a lasszóval és homályos szélü lesz.Ezt személyek képénél lehet alkalmazni.

  3;Amikor vékony,keskeny homályos széle van a képnek.Ezt is általában személyek képénél lehet alkalmazni.

  4;Amikor a képet kivágjuk.Ehez lehet a PSP-t használni,nehézkes,babrás,de lehet a PhotoFiltre X programját használni.Ez nagyon jó ehez.

  5;Van az a lehetőség amikor a két megoldást egyszerre alkalmazni,kombinálni tudjuk.

  Amikor kezdők vagyunk,ez mindenkivel előfordul,akkor nem mindig tudjuk mit kéne csinálnunk.Például amikor a PNG képet kisebbre vagy néha nagyobbra szeretnénk venni.

  A tubusképeknek van a programban egy doboz,mellette ott egy Scale dobozka amiben a 100-s szám van.Itt lehet a képek nagyságát állítani kisebbre vagy nagyobbra.

  Lehet a Mappákból lehívni a tubusképet és az Image-Resize segítségével állítani a nyagyságán.Eléggé macerás a dolog,de meglehet szokni.Hiszen a tubus doboz sem végtelen tárhelyű,és előbb-utóbb ráfanyalodunk arra,hogy az előbb leírt módón használjuk a tubus illetve PNG képeket.Olyan pár száz kép fér el a dobozban,legfeljebb 4-500.

  Amikor képet készítesz,és PNG képket használsz hozzá,a legjobb ha mindegyiket külön rétegre teszed.Így bármikor arrébb csúsztathatod,húzhatod a rétegen a képet,árnyékot is könnyebben adhatsz neki,megduplázhatod azt a réteget amin a kép van és az egyik rétegen lévő képet effektekkel díszítheted stb.A rétegről,rétegre való építkezés a képkészítés egyik nagyon fontos momentuma.

  Első lépésként hívjunk le egy jpeg formátumú képet,majd a lasszóval,beállítása:Point to point,és mellette lévő dobozokban a szám 0 és 0,tehát a lasszóval rajzoljuk körbe a képen azt a részt,amit png-síteni akarunk.Ezt most másolEdit-Cpy-val,másojuk le,az Edit-Copy-val,mad a Selections-Modify-Inside/Outside Feather jön és a dobozban a szám legyen 65.

   pont a Both mellett legyen.Leokézzuk,majd jön az Edith-Copy megint.Végül jön az Image-Paste-Paste as New Image,azaz megjelenítjük.

  Ez a művelet a homályos körvonalú PNG kép elkészítése,

  PNG képek,tippek,trükkök

  A következő PNG készítési lehetőség,amikor csak egy egészen keskeny széle van a képnek.

  Itt is a körbe rajzolással kezdjük,lehetőleg minél pontosabban a kép körvanalainál,lemásoljuk,majd jön a Selections-Modify-Inside!Outside Feather a szám most legfeljebb 5 legyen és a pont a Both mellett legyen.Ismét másolás,majd megjelenítés.

  PNG képek,tippek,trükkök

  A következő a kivágás!Ezt a legjobban a Filtrében lehet megcsinálni,mégpedig 

  a PhotoFiltre Studio X-ben.Nem a leggyorsabb,de nagyon szép PNG képeket lehet készíteni ezzel a módszerrel.

  PNG képek,tippek,trükkök

  Végül itt a maszk aminek a segítségével álomszép tájképeket lehet PNG képekké varázsolni.

  PNG képek,tippek,trükkök