• Redfield-Plasteroid és a Reflet

  Redfield-Plasteroid és a Reflet

  A Redfield effektek mind ingyenesek és nagyszerű segédeszközök lehetnek e egy kép szebbé tételében. Én most a Redfield-Plasteroid effektet szeretném bemutatni,és mellette a Reflet-Tükröző dés Generátor használatát.

       1.Nyissatok egy képet,vagy készítsetek el egy olyan képet,amely valamilyen viz felületet mutat.(tenger,tó vagy valami hasonló).

  Kattintsatok az Effects-Plugin-Redfield-Plasteroid effektre és a következőképpen állítsátok be:

  a három kicsi kis kocka közül az első a keret formáját mutatja,ezt állítsátok a kerekre.

  A középső maradhat fehér,míg az utólsó legyen feketére állítva.

  A Frame csúszkáját bal felé kell húzni,addig amíg nem tetszik a keret szélessége. Ha azt akarjátok,hogy a kép keskenyebb legyen és mindenhol jól látszon a keret akkor a két kis kockát a csúszkán egyszerre kell jobb felé húzni,de csak lassan.

  Ha arra a kockára kattintotok,amelyik a Textúrát mutatja,akkor megjelenik az összes választék és abból én most a kis pereceket választottam ki.De ti válasszátok azt amelyik nektek tetszik.Miután beállítottátok,okézzátok le.

       2;Ha megvagytok.akkor a lasszóval egyenesen haladva rajzoljátok körbe a kép alsó részét,ahol a víz felülete van,majd fordítsátok meg a Selections-invert-el a kijelölést és a paste as New Image-val jelenítsétek meg.Ezután mentsétek el a képet jpeg-ként.

         3;Nyissátok meg a Reflet programot,majd a Mappára kattintva a képet keressétek meg.Ha a kép benne van a programban már,akkor a film csapóra kattintva el indíthatjátok az animációt.Mivel a program magyarul van ezért könnyen betudjátok állítani.A képek feliratnál azt lehet állítani,hány képből áll a víz mozgása.

  Alapból 5-t mutat és az elég is,de van amikor csak 3 képre van szükság,esetleg többre.Minél több kép van,annál szebb a víz mozgása.A magasság feliratnál lévő dobozban a 90-s szám van.Ezt ne állítsátok csak ha szükséges,mondjuk olyankor amikor több kép van az animációban és ezzel lehet csökkenteni aa bitek számát.Van még 2 felirat.a "Térszerű" és az "Egyenletes".Ebből azt válasszátok amelyik nektek éppen tetszik.A kész képet lehet menteni. Ha az Exportálás szóra kattintotok a Fájl feliratnál azzal lehet ezt elvégezni.A mejelenő táblázatban csak az Ok-ra kell kattintani.Jön a mappa és utána jön egy olyan táblázat,amiben azt kérdezi a felirat hogy megnézed-e HTML formátumban is a képet.Ha megnézed akkor a Yes-re kell kattintani.Ez megnyitja az alap böngésződet és ott megtekintheted.(De minek!) Az első képem 15 képkockából áll,és 70 px magas,míg a másik csak 5 képből és 100 px magas. Amennyiben tovább akarod díszíteni,akkor nyisd meg az Animation Shop-ban és onnan kezdj hozzá,de ez már egy másik lecke. A Reflet-t jobb oldalon tudod letölteni!>>>>>>

  Redfield-Plasteroid és a Reflet