• Vm Natural-Sparkles

  Vm Natural Sparkles

   ELSŐ LECKE

  Miután már az alapokon túljutottatok,és már feltöltöttétek azt a néhány effektet,ami közel sem az összes,készítsetek egy képet.

  Mindenki aki elkezdi a képkészítést,az szeretne szép csili-vilis képet készíteni.Ezt az egyik legjobb effekttel lehet elkezdeni a VM Natural-Sparkles effekttel.

  Mielőtt elkezdenénk ajánlok egy effektet,amit letölthetteik innen:http://tutorialok.lapunk.hu PLUGINOK résznél,az /Eye Candy 4000. /effekt.

  Ennek a telepítése másként történik,mint az eddigi pluginoknak.

  Ezt a fájl formátumot exe fájlnak nevezik.

  Telepítése a következő!Csukd be a programodat.Kattints az exe fájlra és nyisd meg és haladj szépen sorban.Az első oldalnát a Next-re kell kattintani az tovább visz a következő oldalra.

  Itt az Accept-re kell kattintani,majd egy új olal jön ahová a legfelső sorba egy nevet kell beírni és a legalsó sorba a Serial számot(serielnumber).Itt is a Next-re kell kattintani.Most megjelenik az az oldal ahol a lényeg van,a telepítés.

   

  Itt kell kattintani 2x a c:/-re,majd a Program Files-re.Megnyitottad a Program Filest,akkor keresd ki a Corel mappáját és kattints arra,majd megint egy Corel mappa jön,erre kattintva megnyitod és kikeresed a Plugin mappát,amit kijelölsz,és végül jön a katt az OK-ra,majd befejezed a telepítést.(A mappa neve lehet Jasc Software is,ha a PSP8-t telepítetted.

  Amikor sikeresen telepítetted az exe. fájl-t,akkor a program megnyitása után nyiss egy 500x500 pixeles transzparens,azaz egy átlátszó alapot.Ezt a baloldalon található bödönnel töltsd ki egy szép színnel.Szintén a baloldalon található egy nagy A betü és ha erre kattintasz akkor írhatsz az alapra.Én a nevemet írtam fel,de előtte kiválasztottam egy szép arany Gradientet.Ezt az alsó kockában állítsátok be.Írjátok fel a neveteket a meglévő betűtípusok valamelyikével.(Később megírom azt is,hogyan lehet új betűtípusokat telepíteni a gépetekre.)Ha felírtátok,utána kattintsatok az Effects-Edge Effects-Enchance-ra.Ezután a frissen telepített Eye Candy 4000 effekt jön és amikor rákattintotok válasszátok az effektek közül a Motion Trail-t.

  Állítsátok be a csúszkákat és a Direction-t a következőképpen:

  Direction:115;

  felső csúszka:212.60;

  majd alatta:40,

  és végül 95.

  A pipa felső kis kockában legyen benne. A Direction számai változhatnak,ahogyan neked tetszik.Kísérletezz vele,hogyan a legjobb.Mivel egy rétegen van a felirat a szín amikor az Eye Candy 4000-ben készíted a képed,akkor rózsaszín-lila lesz,de amikor a képre teszed akkor eredeti színben kerül rá.

  Ha készen vagy akkor utána vond össze a rétegeket,a Layers-Merge-Merge Visible segítségével.

  Jön a keret hozzá a tanult módon.(előző lecke) Ezután keresd meg a Lasszó ikonját a jobboldalon és rajzold vele körbe a képen a neved és az árnyékát.

  (Lasszó beállítása:Point to point,Add(shift), a kis dobozokban:0,0 legyen.)

  Utána következik a VM Natural-Sparkle effekt.

  Beállítása:csak egyetlen dolgot kell állítan a legfelső sor csúszkáján:29-re legyen lehúzva.

  Ha megtettétek,katt az OK-ra,majd szedjétek le a kijelölést a Selection None-val és az Edit-Copy val másoljátok le és vigyétek át az Animation Shop-ba.ott keressétek az Edit feliratot,majd a Paste-paste as New Animationnal megjelenítitek a képet.(1) Jöhet a második kép,ezért vissza a PSP-be.Felül a második sorban van 2 ellenkező irányba mutató kis görbe nyíl,itt erre kell kattintani,mégpedig a bal felé mutató nyíl-ra,kétszer.Ezzel visszáll az az állapot amikor még nem volt rajta a csillag.

  Ismét rákattintunk a VM Natural-Sparkle-ra és most csak az alsó sorban lévő csúszkát kell elmozdítani valamerre.jobbra vagy balra mindegy.OK-ra kattintva az csillagok a képre kerülnek,majd leszedjük a kijelölést és ismét átvisszük másolás után az Animation Shop-ba.

  Itt az Edit-paste-Before Current Frame-val jelenítjük meg,ez ráteszi az előző képre a második képünket.

  Jön az utolsó kép és azzal ugyanígy kell eljárni.

  Mikor mindhárom kép megvan,kilehet próbálni a mozgását a csillagoknak.Kattintsunk az Animation Shop-ban a Wiev feliratra és a lenyílóból válasszuk ki az Animation feliratot.Ha sikerült a kép láthatjuk a sok csillag nyüzsizését a képen. Ha a képen tubusképre szeretnénk ezeket az effekteteket beállítani,akkor a tubus képet egy rétegre kell rápöttyinteni.(Layers-New Raster Layer)

  Vm Natural Sparkles