• Alien Skin Eye Candy-Nature-Ripples

  Alien Skin Eye Candy-Nature-Ripples

  Ez az effekt már volt egyszer,de akkor nem tártam fel minden benne rejlő lehetőséget.Most ebben a leckében bepótolom!

   

  Alien Skin Eye Candy-Nature-Ripples

   

  Most egy olyan effektet mutatok be nektek,amit igazán ritkán használunk,pedig nagyon érdekes képeket lehet vele készíteni.

  1;Elsőnek készítsetek egy képet,mivel ez egy vízhatású effekt,olyat amin víz van vagy vízfelület.Az én képem 700x467 pixeles,de lehet egy picivel nagyobb,mondjuk 800x600 pixeles vagy kisebb 500x300 de ez utóbbi  ár elég kicsi,így ezt a méretet hanyagoljátok.A kész képeteket amúgy is le lehet kisebbíteni,ha szükséges.

  2;Most kattintsatok az Alien Skin Eye Candy-Nature-Ripples effektre és így állítsátok be:Először a Setting fülre kattintva keressétek ki a"Wawes Small and Blurry"feliratot.Katt rá,majd utána a Generator fülre kell kattintani és így beállítani:

  Alien Skin Eye Candy-Nature-Ripples

    Persze lehet állítgatni rajta,hogy neked tetsző legyen az effekt,én így állítottam be.A "Ripple Wavelength"csúszkát ha lejebb veszítek,akkor kisebb lesz azeffekt mérete és ha az alsó sorban húzzátok lejjeb a csúszkát,akkor élesebbé tehetitek az effektet.

  Kattintsátok rá a képetekre az effektet,majd az Edit-Copy-val másoljátok le és az Animation Shopban jelenítsétek meg a képet a Paste-As New Animation-al.Amikor ott a kép,akkor az Animation fülre kattintva,keressétek meg a Frame Propertiest és ott a dobozban a számot állítsátok 20-ra. 

  3;Vissza a Corelbe és ott a kis vissza nyíllal leszeditek a képről az effektet.Ismét katt az Alien Skin Eye Candy-Nature-Ripples-re és már nem kell beállítani csak legalul a Random Seedre kell kattintani.Megint lemásoljátok és átviszitek az Animation Shop-ba és ott a Paste-Before Current Frame-val ráteszitek az előző képre.Megint jön a Frame Properties és ott a 20-t kell beleírni a kis dobozba.Vissza a Corelba.

  4;Ismételjétek meg az előbbi műveleteket itt is és az Animation Shopban is.Majd lehet kipróbálni az effektet a Wiev-Animation-al.Ha tetszik mentsétek el.

  Alien Skin Eye Candy-Nature-Ripples

   

   

  Ugyan ezzel az effekttel ködghomolygást is lehet elérni,mégpedig a következő képpen:

  Alien Skin Eye Candy-Nature-Ripples

   

  A beállítások így néznek ki:

  Alien Skin Eye Candy-Nature-Ripples

  Az összes többi lépés ugyanaz mint az előző képnél,de a beállítás miatt mégis más hatást lehet elérni.Az Animation Shopban a Frame propertiesnél viszont a kis dobozban a szám 30 legyen.

  Alien Skin Eye Candy-Nature-Ripples