• Ovális keret készítése

  Ovális keret készítése

   

  Tudom hogy nagyon ügyik vagytok és nyilván már bele tettetek a keretek közé,néhány ovális és kerek keretet.De ha nem,akkor sincs nagy baj,tudunk készíteni magunk is a képünknek ilyen keretet.

  1;Elsőként nyissatok egy 500x600 pixeles bármilyen színű alapot,én feketét nyitottam.Válasszátok ki a Selectionsok közül az Elipse-t és húzzatok egy elpszist az alapra.Ha nincs középen,akkor a közepére kattintva húzzátok oda,vagy a Kijelölés-Igazítás-Kép közepére kattintunk.

  2;Most jön a Kiválasztás-Növeszt 5 pixel.Ezután a Szerkesztés-Kihúzás és kitöltés jön és amikor a tblázat megjelenik,a pipa legyen ott a Kihúzásnál,a Kitöltésnél és a Kitöltő mintázatnál.Utána már csak a mappára kell kajd az OK-ra kell kattintani.

  3;Most ismét rajzoljatok egy elipszist,ha az első nagy volt,akkor egy kisebbet,ha kicsi volt akkor nagyobbat rajzoljatok.Ha nem egészen olyan mint az előző ovális,akkor a kijelölésre menve a kétoldalú nyilacskával be tudjuk igazítani.

  Megjegyzés:Megpróbáltam ezt másképpen is megoldani,de nagyon ronda lett,amikor a Varázspálcával variáltam.

  4;Kijelölés-Növeszt-5pixel,majd Szerkesztés-Kihúzás és Kitölktés jön,és ismét a mappára kattintva ezt is kitöltjük az arany Gradientel.Kijelölés elrejtése. 5;Ezután a Varázypálcával kattintsunk a 2 arany keret közé:a Tűrést vagyük 50-re.Utána jön megint a Szerkesztés-Kihúzás és Kitöltés és a mappára kattintva itt más anyagot hozzunk be. Kijelölés marad.

  6;Jön a Szűrők-Leképezés-Kontúr 3D-Kijelölés eltüntetve.

  7;Most a Varázsálcával katt a keret közepébe és ebbe bemásoljuk a kész képünket.Persze,hogy az egész képünket elfoglalja,de semmi baj,mert a Kijelölés-Inverz-el megfordítjuk a kijelölést és utána a felesleget kivágjuk.

  8;Akár hagyhatjuk is így,de adhatunk egy csepp árnyékot is neki:Szűrők-Leképezés-

  Kontur 3D-és most minde 4 helyíre betszzük a pontokat az előbbi beállítással.

  Aki akarja,az tovább díszítheti. Utána egyesítheted a rétegeket aláírod és mentheted is.