• Betű hangjegyek

         Betű hangjegyek

  Betű hangjegyek

   

  1;Nyissatok egy 800x600 pixeles transzparens alapot,és ezt töltsétek ki fekete vagy más sötét színnel:

  2;Keressétek meg a betűk közt a "Lassus" nevezetű típust.Ha nincs meg akkor a http://hastalavista.gportal.hu oldalamon találtok egy pár linket,ahol megkereshetitek ezt a betűtípust.(1000 font)

  3;Ezután a Materials-Gradient jön és válasszatok ki egy szép arany színt.

  Betű hangjegyek

  4;Most pedig a kiválasztott betűtípussal írjatok erre az alapra,akár a kedvenc dalotok egy részlete is lehet.Vigyázzatok a színkockában az arany Gradient alul legyen!

  Betű hangjegyek

  Ha amit írtatok túl halvány lenne,akkor a Layer-Duplicate-val duplázzátok meg,majd vonjátok össze a 2 réteget a Layers-Merge-Merge Down-al.(Nálam például ez a lépés a Corel PSP X5-ben nem volt szükséges!)

  6;Most vonjátok össze az összes réteget,majd jön rá  egy New Raster Layer és ezt töltséte ki azzal a sötétt színnel,amit a hangjegyes alapnál használtatok.

  7;Jön a Filter Unlimited 2.0-Deformation-Fluttering Flag és így állítsátok be:

  Betű hangjegyek

  A legfelső réteget,amelyik ki van töltve a sötét színnel a Layer táblázatnál húzzátok lejjebb egy szinttel,majd erre is tegyétek rá az effektet az előbbi beállítással.

  8;A legfelső rétere kell most menni és kattintsatok a baloldalon található Pick Tool-ra és a segítségével húzzátok a hanjegyes részt adig amíg körülbelül a közepére nem kerül.Tehát:legyen az alsó és felső valamint a két oldalsó széle is a szélétől egyforma távolságra.

  Betű hangjegyek

  9;Most az Image-Picture Frame jön és keressetek egy megfelelő kész keretet neki.

  10;Ezután a tube képek jönnek.Keressetek olyan tubékat amik megfelehetnek a képhez.

  Lépjetek a Layer táblázatnál a középső rétegre és jön rá egy New Raster Layer.Erre jön a tube kép,ami ha nagy,akkor  a Pick Tool-al kisebbre vesszük,és ugyanezzel beigazítjuk a helyére.Majd jön rá a xero-Clarity effekt és alapbeállításon kattintsuk rá.

  10;A Layer táblázatnál lépjetek a legfelső,azaz a keret rétegére és adjatok neki egy új réteget,majd keressetek rá egy másik tube képet.Figyeljetek arra,hogy legalább az egyik tubekép a zenével legyen kapcsolatos.

  Betű hangjegyek

  Betű hangjegyek

   

  Természetesen rakhattok rá egyébb díszeket is,egyébb tubeképeket,keretet és a hangjegyek sora is lehet egyenes.

  Betű hangjegyek

  Betű hangjegyek

   

  Jó munkát és jó szórakozást kívánok!