• Első lépések

  Meg van a PSP-d!

  Ott van az asztalon,vagy még a Start menüben is ott van.

  Nyisd meg és kezdjük,a legegyszerübb dolgokkal.

  A FILE-OPEN-el nyiss meg egy alapot.Mérete 300x300 pixel.A WIDTH-300,a HEIGHT-300.

  Mellette egy lenyíló menüben,ami az UNITS nevet viseli,állítsd be,hogy pixel.Mindig a pixel legyen beállítva,mert nekünk csak arra van szügségünk.A RASTER BACKROUND-nál legyen a pont,és Color deppht:-16 millions color(24bit)legyen.Alatta egy kockában a színt állíthatod be.Fekete, fehér vagy más.Ott van alatta a Transparent kiírás,ami mellé ha berakod a pipát,akkor átlászó lesz az alapod,azaz Transparens,ha meg kiveszed a pipát akkor olyan színű amilyent akarsz.A színét most úgy tudod változtatni,hogy a Transzparens felirat mellől vedd ki a pipát,és kattints rá a kockára.Előjön egy táblázat (a MATERIALS),és abban állíthatod a színeket,a Colorsnál,de ha mást akarsz,akkor a Gradientnél a metál színek (Színátmenet)közül válogathatsz,és ha a Patternst választod,akkor különböző minták jönnek elő.

  Ha kiválasztottad a színt,akkor okézd le,alul.Megvan az alapod színe!Most ezt is okézd le,és magjelenik az alap,az általad választott színnel. Földobjuk valamivel?Dobjuk!Vegyük a Tubust és használjuk.

  A Tubus helye:bal oldalon egy sorban egymás alá helyezett ikonokat találhatsz!Alulról a 6. a Picture Tube Tool,azaz Tubus.Ha rákattansz,akkor a felső menüsor alsó felén megjelenik a Tubus doboz lenyíló menüje és kiválasztasz ebből valamit,rákattintasz vele az alapodra és kész egy kép!

  Hogy még nincs a tubus menüjében szinte semmi?Nálam találsz néhány Tubusnak valót a menümben,még azt is hogyan kell a PSP-be exportálni.Amikor megvagy,akkor mentsd el a képedet,egy megfelelő mappába.

  A mentés a következő.Kattints a FILE menü-re,a kenyíló menüsorból válaszd ki a SAVE AS-t és amikor megjelenik egy tábla,abban a szintén lenyíló menüt keresd és amikor megvan állítsd jpeg-re.A képedet ugyanis jpeg-ként kell elmenteni.Adj nevet neki,azaz címet.Kattints a mentés gombra,majd a felugró kiírásban az igenre és már benne is van a megfelelő mappában.Látod az én képem ilyen lett!

  Első lépések